Meny

Medicinsk Fotvård

Remiss fotvård för Tudorklinikens patienter

Medicinsk fotvård bidrar till att förebygga och behandla fotproblem som kan orsaka smärta och funktionsnedsättning.

Pris: 620 kr

Behandlingen

Medicinsk Fotvård

Medicinsk fotvård är en specialiserad form av fotvård

som syftar till att behandla och förebygga fotproblem. Det kan vara allt från att åtgärda nageltrång och förhårdnader till att behandla mer allvarliga problem såsom diabetesrelaterade och psoriasis fotproblem. Diabetiker , reumatiker, synskade, stroke patient och proriasis patienter kan söka remiss på vårdcentraler hos sin läkare.

En medicinsk fotvårdsterapeut har utbildning och kompetens för att kunna bedöma och behandla olika typer av fotproblem. De kan till exempel utföra undersökningar av fötterna, ge råd om skor och sulor samt behandla nageltrång, liktornar, vårtor och förhårdnader.

Har du diabetes?

För personer med diabetes är det särskilt viktigt att uppsöka medicinsk fotvård regelbundet, eftersom diabetes kan orsaka nervskador och försämrad blodcirkulation i fötterna. Detta kan leda till sår som kan vara svåra att läka och i värsta fall leda till amputation av fötterna eller benen. En medicinsk fotvårdsterapeut kan upptäcka tidiga tecken på diabetesrelaterade fotproblem och sätta in åtgärder för att förhindra eller behandla dem.

Generellt sett kan medicinsk fotvård bidra till att förebygga och behandla fotproblem som kan orsaka smärta och funktionsnedsättning. Det är också viktigt att ta hand om fötterna själv genom regelbunden tvätt, klippning av naglar och användning av bekväma skor.

5 vanliga frågor om medicinsk fotvård

Vad är medicinsk fotvård?

Medicinsk fotvård är en specialiserad behandling för att vårda och behandla fotproblem. Det är en behandling som utförs av en utbildad fotterapeut och syftar till att förebygga och behandla fotproblem som exempelvis torrhet, förhårdnader, liktornar och nagelproblem. Behandlingen innefattar bland annat fotbad, klippning av naglar och behandling av nageltrång, liktornar och förhårdnader.

Vad är skillnaden mellan medicinsk fotvård och vanlig pedikyr?

Vanlig pedikyr syftar främst till att ge dina fötter en estetisk behandling, medan medicinsk fotvård syftar till att behandla och förebygga fotproblem. Under en medicinsk fotvård behandlas dina fötter utifrån dina individuella behov, medan en vanlig pedikyr oftast erbjuder standardiserade behandlingar.

Vilka problem kan behandlas med medicinsk fotvård?

Medicinsk fotvård kan behandla olika fotproblem som exempelvis förhårdnader, nageltrång, liktornar, svampinfektioner, fotsvett och fotsvamp. Behandlingen kan också förebygga fotproblem genom att förhindra uppkomsten av förhårdnader och liktornar.

Vem kan dra nytta av medicinsk fotvård?

Alla som har fotproblem eller vill förebygga fotproblem kan dra nytta av medicinsk fotvård. Personer som har diabetes eller andra sjukdomar som påverkar fötterna kan särskilt ha nytta av medicinsk fotvård eftersom behandlingen kan bidra till att undvika komplikationer som kan uppstå vid sjukdomar.

Vad kan man förvänta sig under en medicinsk fotvård?

Under en medicinsk fotvård behandlas fötterna utifrån dina individuella behov. Behandlingen kan inkludera fotbad, klippning av naglar, borttagning av förhårdnader och liktornar, behandling av nageltrång och behandling av svampinfektioner. Fotterapeuten ger också råd och tips på hur du kan vårda dina fötter på bästa sätt för att undvika problem i framtiden.

Priser & Information

Klippning av naglar,putsning runt nagelbanden av naglar.

400kr

650 kr

220kr  för 2-3 st vårtor

300 kr  för  4- 6 vårtor

220kr

Stängt pga. sjukdom

Kliniken är stängd 6 Juni - 10 Juli

CELEKT KLINIK BLEV, TILLSAMMANS MED EN MÄNGD ANDRA SALONGER I HALMSTAD, INSPEKTERADE AV MILJÖ & HÄLSA.

Vad som skiljer Celekt från mängden är att vi var den enda salongen som blev godkänd!

Detta är vi självklart vansinnigt stolta över.

Vill du läsa hela artikeln?